Rabu, Disember 10, 2008

BILA BUKIT DITARAH TANPA HENTI...

Tatkala kemewahan dan kekayaan yang melimpah ruah dikaruniakan kepada satu makhluk yang bernama manusia yakni cucu cicit keturunan Rasul Adam a.s. yang dinyahkan daripada sorga loka; apakah manusia itu menjadi SEMAKIN LUPA?

Perlukah bala becana menimpa dan papa kedana menjelma lantas satu makhluk yang diciptakan NYA daripada setitis ari mani yang hina dina baru mahu pulang kepangkal jalan.

Manusia banyak yang angkuh, bongkak, sombong tak bertempat; sering merasakan dirinya hebat lagi besar sehingga menjadi BESAR KEPALA; yang membawa maksud BATU BESAR ADA DUDUK dalam itu tengkorak kalsium. Maka jadilah ia SEMAKIN LUPA DAN ALPA...

Orang yang selalu merasakan dirinya hebat, kuat dan penuh maksiat adalah bermaksud EGONYA ADALAH LEBIH BESAR DARIPADA OTAKNYA. Kerna apa ya? Biarku jawab secara kembali kepada asas (Basic)... Sebab...Sebab...dia adalah manusia ‘DOBO’ (Cuba kalian baca perkataan ini secara terbalik). MANUSIA ‘DOBO’ YANG MERASAKAN DIRINYA PANDAI. Kononnya...

Lalu mahukah kita terus menerus MELAWAN PERINTAH TUHAN? Awak jawab... saya tak mahu jawab. Sebab saya mahu do re mi fa so la TIDO!

ZzzzZzzzZzzz.

(Tajuk diatas tiada kena mengena dengan isi tulisan ini. Diberi tajuk sedemikian rupa supaya kalian saudara ku sesama islam dan saudara ku sebangsa Malaysia boleh membaca benda-benda yang baik agar diriku ini dikaruniakan Tuhan secebis pahala jikalau ada. Mudah-mudahan begitu hendaknya...Amin.)

Tiada ulasan: