Khamis, Oktober 07, 2010

MARI BERKENALAN DENGAN RAHIMI OSMAN


Nota Indie: Lagi satu kali Pak Sheikh sudah kena tikam belakang. Stab at The Back kali ini boleh tahan dia punya sakit wooo. MAMAT SKEMA ni dibagi peluang, dilatih, dibagitahu macam-macam rahsia taktikal dan di beri pelbagai pendedahan akhirnya pun MENYEBERANG KAPAL. Satu-persatu anak-anak didik Anwar Ibrahim belot. Nampaknya AKUAN BERSUMPAH kat Malaysia ni sudah sama taraf dengan TOILET PAPER. Buat kesat taik boleh laa... Rakyat melihat episod ini sambil menggeleng kapla. Kalau tak silap budak ini adalah sepupu kepada salah seorang blogger penyokong tegar Pakatan Rakyat. La laa...lala...tra laaa.... DUIT BUAT BELI CHENTAA... DUIT JUGA BOLEH BELI MANUSIA... Macam-macam hal... sejak nak pilihanraya kecil di GALAS nih.. DUIT BERTABURAN MERATA-RATA... SIAPA TAMAK DIA YANG KAYA...
Siapa Rahimi Osman?
Aidila Razak
Okt 7, 10
10:48am

Kongsi 0PKR, yang mendapat publisiti buruk khususnya pada mesyuarat agung tahunan beberapa cabangnya sejak beberapa minggu kebelakangan ini, sekali mencuri tumpuan dengan pendedahan oleh Rahimi Osman.


Beliau membuat laporan polis semalam dengan mendakwa Ketua Penerangan PKR, Latheefa Koya dan Ketua Pemuda PKR Kedah Saiful Izham Ramli memaksanya membuat dua laporan bersumpah pada tahun 2008.

Dalam laporannya, beliau berkata akuan bersumpah berkenaan dipinda kandungannya untuk memalit dan memfitnah Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Abdul Razak dan isteri Datin Seri Rosmah Mansor dalam konspirasi terhadap Anwar dalam kes liwat tersebut.

Rahimi adalah pembantu Anwar pada tahun 2007 dan 2008 dan dikatakan antara mereka yang paling rapat dengan ketua umum PKR itu semasa pilihan raya umum.

Kandas di UIA

Beliau direkrut pada Mac 2007 bagi mengemas-kini blog Anwar, selepas kandas dalam peperiksaannya di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIA).

Jejaka berusia 25 tahun itu ditempatkan di pejabat PKR di Seksyen 16, Petaling Jaya yang juga dianggotai oleh kakitangan lain seperti Nik Nazmi Nik Ahmad, Sim Tze Tzin dan anak perempuan Anwar, Nurul Izzah - semua mereka sekarang ini adalah perwakilan PKR.

Seorang lagi kakitangan adalah Nathaniel Tan yang mengendalikan sebuah lagi pejabat di Phileo Damansara.


"Rahimi menyertai pada mulanya sebagai seorang sukarelawan. Tetapi beliau kemudian menguruskan semua temu-janji Anwar khususnya ketika tempoh pilihan raya kerana semua pembantu lain sibuk dengan kempen masing-masing,” kata seorang lagi kakitangan, Farhash Wafa Salvador.

Yang menarik, Rahimi adalah rakan sekolah Mohd Saiful Bukhari Azlan, di SMK Damansara Utama.

Saiful adalah pembantu kepada Anwar yang mendakwa dirinya diliwat tanpa rela oleh ketua pembangkang itu.

Rahimi juga adalah orang yang memperkenalkan Saiful kepada bossnya itu.


Perkara berkenaan didedahkan oleh Saiful semasa perbicaraan kes liwatnya itu.

Malah, nama Rahimi ditimbulkan sebanyak dua kali pada perbicaraan berkenaan.

Saiful juga membuat pengakuan bahawa Rahimi menghubunginya untuk berbual pada satu ketika pada Mac 2008 sebelum pilihan raya umum diadakan.

Tiada ulasan: