Rabu, Ogos 08, 2012

JM BARIANI HOUSE. NASI BERIANI. SEDAP SANGAT KAH?


Aku akan cuba juga nasik beriyani nih. Walaupun nampak sedap tapi mahal.


MAKAN NASIK BERIYANI MENJADIKAN KITA MANUSIA BERANI? berani makan...KAH KAH KAHHHHH...

tapi srius nampak macam sedap...kena try dolu...

Kambing rosemary beriani Muar


BERIANI kambing menu istimewa yang ditawarkan di JM Bariani.SEPINGGAN nasi beriani gam ayam dengan ayam masak merah, acar buah dan kambing goreng rosemary melengkapkan iftar pada bulan Ramadan.
JM Bariani House Sdn. Bhd. yang beribu pejabat di Seksyen 18, Subang Jaya dan 17 cawangannya di sekitar Lembah Klang dan Wilayah Perseketuan menawarkan hidangan beriani dengan pelbagai pilihan lauk-pauk seperti kambing, ayam dan daging. Antara menu sampingan yang turut disediakan di setiap cawangan ialah ayam masak merah, sayur, mi bandung, kuih-muih, rojak, tauhu bakar dan minuman air sirap bandung soda.
Beroperasi sejak tahun 1993 di Subang Jaya selaku cawangan pertama JM Bariani, empayar masakan beriani Johor dari Muar ini cukup terkenal dalam kalangan penggemar beriani asli.
Pengarah Urusan JM Bariani, Zulkarnain Mustapa berkata, bersempena bulan Ramadan, JM Bariani memperkenalkan hidangan istimewa iaitu kambing goreng rosemary dengan sos rosemary. "Lazimnya kambing dipanggang atau dimasak kari, tetapi buat pertama kali JM Bariani memperkenalkan resipi baharu iaitu kambing goreng rosemary. Ia merupakan satu lagi resipi menggunakan rempah-ratus asli dan bermutu," kata beliau ketika ditemui baru-baru ini.
Harga bagi sepinggan kambing goreng rosemary untuk dimakan empat hingga lima orang dijual pada harga RM18.50 manakala makanan signatur JM Bariani iaitu beriani gam pula antara RM13.70 dan RM18 sepinggan.


ORANG ramai berpeluang menempah makanan berbuka secara bufet di JM Bariani di Subang Jaya.Bagi memudahkan penjadualan, JM Bariani mengkhususkan hari Rabu untuk beriani gam ayam dan hari Sabtu untuk beriani gam kambing. Di Subang Jaya, JM Bariani turut menyediakan makanan secara ala carte seperti pelbagai jenis nasi goreng dan mi goreng.
Sungguhpun restoran ini berkonsep ala carte, JM Bariani juga menerima tempahan untuk berbuka secara bufet. Harga yang ditawarkan ialah antara RM25 hingga RM40 bergantung kepada jumlah menu hidangan yang ditempah.
Namun, hidangan bufet ini terhad di tingkat atas cawangan ibu pejabat JM Bariani di Subang Jaya sahaja.
Zulkarnain menambah, sempena Aidilfitri, JM Bariani turut menjual biskut raya buatan sendiri. Ia boleh didapati di Subang Jaya.
Biskut tersebut dihasilkan oleh keluarga Zulkarnain di Muar. Antara biskut yang menjadi pilihan pelanggan ialah tat nanas dan semperit. Biskut-biskut raya ini dijual pada harga antara RM18 hingga RM22.
Outlet-outlet JM Bariani beroperasi seperti biasa dari pukul 12 tengah hari hingga 9.30 malam sepanjang bulan Ramadan.
Untuk mengetahui lokasi-lokasi JM Bariani atau membuat tempahan boleh melayari laman web www.jmbariani.com. - NIZHA PERIASWAMY

Tiada ulasan: