Ahad, Ogos 05, 2012

MAK BAPAK BUNUH ANAK! (FOTO)


'biar mati anak...jangan mati adat' peribahse ini betul. yang tak betul mangkok hayun kat bawah ni. adat yang sehaluan dengan ugama islam mesti dipertahankan. adat dan budaya nilai yang berbeza-beza adalah anugerah Ilahi...di campakkan tuhan kepada kita semua...yang tak betul bukan adat tapi kita sendiri.


inilah mak bapak jenis kategori musibat lahanat.

tapi pembunuhan di bawah ini amat memilukan hati... tragis... inilah jadinya apabila 'MANUSIA DAH JADI TUHAN' menghukum ikut kepala bapak dia... MANUSIA DAH ILANG HAKAL!

JANGAN SALAHKAN KAFIR BARAT KALAU MELABELKAN ISLAM SEBAGAI PENGGANAS DAN MEMANDANG SERONG KPD PENGIKUTNYA JIKA UMAT ISLAM SANDRI PERANGAI MACAM NTAHAPHAPANTAH... otak letak kat lutot...perangai macam mangkok tingkat...anak sandri pun mau bunuh... ANAK ITU AMANAH ALLAH... DILAHIRKAN PUTEH BERSIH SUCI MURNI, IBU BAPA MEREKALAH YANG MENCORAKKAN AKHLAK PERIBADINYA...

DIDIKAN YANG TERLALU KERAS DAN RIGID...MEMUSNAHKAN KELUARGA ISLAM...

SEMUA ORANG BERHAK MENENTUKAN JALAN HIDUPNYA SENDIRI TANPA PAKASAAN KEKERASAN.

SEMUA MANUSIA BUAT SILAP...SEBAB MANUSIA BUKAN MALAIKAT...

ALLAH SENDIRI MEMBERIKAN MANUSIA PELUANG UNTUK BERTAUBAT JIKA TERSILAP. BUKAN HAK MAK BAPAK UNTUK MEMBUNUH ANAKNYA WALAUPUN ANAKNYA MUNGKIN SUDAH TERSESAT...

PELACUR BAGI MINUM ANJING MASYUUKKK SORGA... AHLI IBADAT BERPULOH-PULOH TAHUN AKHIRNYA MINUM ARAK, BERZINA DAN MEMBUNUH...MATI KAFIR MASUK NURAKA...NA'UZUBULLAH MIN ZALIK!

BUKAN HAK MANUSIA LAIN UNTUK MENJALANKAN HUKUMAN TANPA MENGIKUT SYARIAT AL-QUR'AN...BERDASARKAN NILAI-NILAI KEMANUSIAAN...

sayang skali awek ni memang cun...kalau masih hidup lagi dah lama aku amik wat isteri...

Ibu bapa dipenjara seumur hidup


GAMBAR pada 19 Jun lalu menunjukkan Iftikhar Ahmed dan isterinya, Farzana Ahmed.LONDON - Sepasang suami isteri berbangsa Pakistan tergamak membunuh anak gadis mereka kerana dia terpengaruh dengan cara hidup Barat.
Jenayah tersebut terbongkar apabila adik mangsa memberitahu sebuah mahkamah Britain bahawa ibu bapa mereka melemaskan kakaknya yang berusia 17 tahun dengan menekup hidung dan mulut mangsa.
Kelmarin, Hakim Roderick Evans menjatuhkan hukuman penjara seumur hidup ke atas Iftikhar Ahmed, 52, dan isterinya Farzana Ahmed, 49, kerana membunuh anak mereka, Shafilea Ahmed (gambar kecil) pada tahun 2003.
Seorang sepupu pasangan suami isteri itu yang berasal dari perkampungan Uttam di Pakistan dipenjara 25 tahun kerana bersubahat dalam jenayah tersebut.
"Dia (mangsa) terhimpit antara dua budaya dan cara hidup iaitu budaya yang dia mahukan (Barat) dan cara hidup yang kamu paksa ke atas dirinya," kata Evans semasa menjatuhkan hukuman di Mahkamah Diraja Chester, di barat daya England kelmarin.
Di Britain, lebih 25 wanita dibunuh dalam kes yang dilabel 'pembunuhan demi maruah' sejak sedekad lalu.
Perbuatan tidak berperikemanusiaan itu kebanyakannya dilakukan oleh keluarga Islam dari Asia ekoran malu kerana anak perempuan mereka mengikut cara hidup Barat atau enggan berkahwin dengan lelaki pilihan keluarga.


Menurut pendakwa raya, Andrew Edis, Shafilea baru berusia 10 tahun apabila dia mula membantah peraturan ketat ibu bapanya.
Anak gadis itu akan menyembunyikan mekap dan pakaian Barat di sekolah dan memakai pakaian konservatif sebelum ibu bapanya tiba untuk mengambilnya pulang.
Namun, pada tahun lalu, kata adik Shafilea, ibu bapa mereka menolak kakaknya sehingga jatuh di atas sofa selepas berlaku satu pertengkaran.
Mereka kemudian memasukkan beg plastik ke dalam mulut mangsa dan menekup mulut serta hidungnya dengan menggunakan tangan sehingga dia meninggal dunia.
Ketika dia menyaksikan pembunuhan tersebut, Alesha berkata, dia berusia 12 tahun.
Menurut Alesha, selepas kakaknya dibunuh, adik-beradiknya yang lain naik ke tingkat atas rumah mereka dan melihat bapa mereka memasukkan mayat Shafilea yang dibalut dengan sehelai selimut, ke dalam keretanya.
Mangsa dilaporkan hilang tidak lama kemudian. Ibu bapanya turut berpura-pura menangis ketika merayu di media tempatan bagi mendapatkan maklumat yang dapat membantu mencari anak perempuan mereka.
Namun, polis yang mengesyaki pembabitan mereka, mencuri dengar perbualan di kediaman berkenaan sebelum bertindak menahan pasangan suami isteri itu.
Mayat Shafilea akhirnya di temui di Sungai Kent, Daerah Cumbria pada Februari 2004.
Namun, Alesha hanya memberi keterangan sebagai saksi dalam kes tersebut pada tahun 2010.
- AP

Tiada ulasan: