Ahad, Julai 20, 2008

ANWAR LIWAT SAIFUL ATAU SAIFUL YANG LIWAT ANWAR?

Pelbagai dugaan dan cubaan telah ditempuhi Pak Sheikh semenjak 10 tahun kebelakangan ini. Namun beliau dapat mengharungi dengan semangat seorang pejuang... Siapa yang boleh melupakan ucapan keramat beliau "Kalau Takut Dengan Risiko...Usah Bicara Tentang Perjuangan!" & "LAWAN TETAP LAWAN!" pada era gelombang REFROMASI '98'. Apakah ini ujian terakhir sebelum beliau bakal dinobatkan sebagai Perdana Menteri Malaysia ke-6 tidak lama lagi? Sesungguhnya hanya ALLAH swt yang Maha Mengetahui untung nasib Anak Cheruk Tok Kun ini...
(foto ihsan Agenda Daily)


Anwar: Buktikan 'siapa rogol siapa'
Jul 19, 08 7:00am


Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim meminta polis membuktikan empat fakta yang kukuh sebelum membenarkan DNA beliau diambil."Bukti pertama, siapa rogol siapa, saya sakit pinggang, budak universiti (bekas pembantunya Mohd Saiful Bukhari Azlan) kuat.
"Bukti kedua, di mana (berlakunya kejadian), ketiga tempat mana dan keempat di mana saksi," katanya.Polis sedang menyiasat aduan terhadap Anwar yang dibuat oleh bekas pembantunya Mohd Saiful Bukhari Azlan, mendakwa diliwat oleh ketua umum PKR pada 26 Jun lalu.

Anwar enggan memberi contoh baru DNA beliau kerana bimbang ia akan dimanipulasi seperti yang didakwanya pernah berlaku 10 tahun yang lalu ketika perbicaraan kes pertamanya pada 1999.

Lagi pula, kata mantan timbalan perdana menteri itu, DNA beliau telahpun diambil untuk kes tersebut.Ketika menyampaikan ceramah politik di Cheng, Melaka malam ini, Bernama melaporkan Anwar berkata, sekiranya empat bukti kukuh itu dikemukakan, beliau bersedia untuk diambil darah.'Beralas simen'

Bagaimanapun, bekas Timbalan Perdana Menteri itu mempertahankan tindakannya untuk tidak menjalani ujian DNA dengan mendakwa DNA hanya "corrobotive evidence" (bukti yang memberi pengesahan). "Saya bukan tak boleh bagi darah, darah saya dulu telah diambil...ingat," katanya bahawa sampel DNA beliau pernah dibawa ke mahkamah.Beliau merujuk kepada kes tuduhan liwat pertama yang pernah dikemukakan ke atasnya 10 tahun lalu.

Anwar juga menuduh polis telah bertindak melampau ketika menahannya pada Rabu lalu seolah-olah beliau "Osama Laden" . "Saya telah "diiringi" oleh berpuluh-puluh motosikal besar anggota polis ketika saya dibawa ke Ibu Pejabat Polis (IPK) Kuala Lumpur, apa kesalahan saya," katanya.

Katanya semasa di lokap pula, beliau hanya beralaskan simen untuk beliau merehatkan diri.

Tiada ulasan: