Rabu, Mac 19, 2008

Cerita Kak Pidah dan Bekas Menteri Besar Wahhabi...

(Shahidan Kassim bersama beberapa pemimpin politik negeri, Datuk Zahidi Zainal Abidin (kiri), Azihani Ali, Hasmunir Hamzah dan Hashim Suboh (dua kanan) ketika ditemui di Bilik Pergerakan UMNO Pengkalan Asam, Kangar, semalam.)
Dengar Cerita Kak Pidah telah pun selamat digugurkan dari mengangotai Kabinet Kerajaan kali ini. Turut menerima nasib yang sama adalah Datuk Seri Radzi Sheikh Ahmad, Datuk Seri Dr. Jamaluddin Jarjis, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor, Datuk Dr. Abdullah Md. Zin dan Datuk Seri Azmi Khalid.Kalau Datuk Seri Radzi kita boleh faham, kerana beliau awal-awal lagi telah pun menyatakan akan bersara dari politik selepas pilihanraya ke-12 ini. Tidak pasal-pasal regu politik belaiau di Perlis; Datuk Seri Azmi Khalid turut terlibat. Kita juga tertanya-tanya, apakah keputusan ini demi menjaga hati Shahidan Kassim yang baru terlepas menjadi Menteri Besar Seumur Hidup Perlis. Mungkinkah keputusan menyingkir Azmi Khalid hasil daripada lobi politik daripada juak-juak bekas Menteri Besar Wahhabi tersebut?Apapun keputusannya, kita sepatutnya mengucapkan ribuan terima kasih tidak terhingga kepada Yang Teramat Mulia Baginda Raja Perlis; diatas keberaniannya untuk menyingkirkan Shahidan Kassim.


DAULAT TUANKU!

Dengan tersingkirnya Shahidan Kassim daripada menerajui kerajaan negeri di Perlis Indera Kayangan, maka secara automatiknya berakhir penguasaan puak-puak Wahhabi Jumud didalam menyebarkan dakyah fahaman sesat mereka terhadap rakyat Perlis.


Sesat lagi menyesatkan!
Selama ini mereka telah menyebabkan banyak kerosakkan, mendatangkan fitnah dan permusuhan sesama jemaah di Masjid dan didalam masyarakat Islam secara keseluruhan; didalam menyebarkan fahaman keras , rigid tanpa bertolak ansur didalam menyebarkan pengaruh mereka.

Sedang diluar banyak lagi kemungkaran berlaku didepan mata, puak-puak fanatik ini sibuk bertelegah sesama Islam membincangkan bab-bab furu' (ranting); yang telah selesai ratusan tahun dulu. Bangsa Amerika dah lama sampai ke bulan, yang kita kat sini sibuk bergaduh pasal Bida'ah Baca Yaasiin malam jumaat. Bukankah ini satu bentuk kebodohan yang sukar dimaafkan.

Syukur, Alhamdulillah...Sesungguhnya Allah swt telah menunjukkan takdirnya. Fahaman sesat selalunya tidak mampu bertahan lama...

Soalan penutup: "Kemanakah hala tuju politik Kak Pidah selepas ini? Bersarakah beliau?". Hanya masa yang menentukannya. Sama-sama kita tunggu... AP...Oooh...AP...heheheee...
Agak-agak kenapa Kak Pidah tidak dilantik kembali sebagai Pembesar Negara, Pak Lah boleh tolong jawab? Oh Ya! Berita terbaru yang diterima, Shahidan Kassim akan memberikan sokongan kepada pengganti beliau. Yooorr laaa tuuuu...

1 ulasan:

tembakau berkata...

haha! ultra-wahhabi!!!thats a good one. kita kena bersatu bawah satu bendera hitam lepas ni.